Concert de Keane un mes després de La Mercè

Els britànics Keane retornen a la ciutat comtal per presentar nou disc d’estudi: Strangeland (2012). Concretament, l’actuació del grup està programada pel 24 d’octubre, un mes després de les festes de La Mercè, a la sala Razzmatazz.

Keane té una relació especial amb Catalunya. No sabem exactament d’on ve, però el que sí que recordem és el concert dels britànics a l’Unique’s de San Miguel, el 2009, en què el vocalista Tom Chaplin es dirigia al públic en català (quan no ho feia en anglès), per sensibilitat i voluntat pròpia –declaracions a El Demà–. Aquest fet no hauria de ser sorprenent, llevat que, a la realitat, l’ús del castellà i les al·lusions territorials homogeneïtzadores en les gires internacionals que aterren a Barcelona és cada cop més aclaparador. I és que la popularitat del castellà al món ha crescut considerablement els darrers anys, fet palpable en l’ús d’aquesta llengua als Estats Units, així com en l’increment de l’aprenentatge com a llengua estrangera per davant de llengües com l’alemany o el francès. Que Keane o el seu vocalista principal empri el català és doncs, avui, un fet de sensibilitat cultural i política.

 En aquesta especial relació amb Catalunya, cal destacar també el videoclip del single “Disconnected” (Strangeland, 2012), filmat als voltants de Barcelona pel director català J. A. Bayona (Los Otros). Com a dada a afegir, el vídeo es troba entre els cinc videoclips nominats com a millor vídeo musical en el marc dels prestigiosos premis Q Awards.

 

La trajectòria musical i temàtica de Keane ha anat evolucionant amb els anys, des de ser “el grup del piano” i de les lletres melancòniques sobre relacions dissortades, fins a l’increment de l’optimisme tant a l’àmbit sonor com textual, la inclusió de teclats elèctrics i guitarres, així com l’evolució des d’una música senzilla envers una de cada cop més complexa.

 Malgrat que Strangeland no ha tingut una rebuda entusiasta per part de la crítica, Keane és una formació amb un directe sòlid, seriós, de qualitat, i altament recomanable, on fins i tot les cançons depressives adopten un to d’equil·libri positiu.

 

Keane actuaran a Barcelona acompanyats dels també britànics Zulu Winter. Obertura de portes, a les 19 h; Zulu Winter, a les 20 h, i Keane, a les 21 h.

 

TEXT: Mar Santacana

 

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: