15 anys de La Carrau cloent el Tradicionàrius

 

El passat divendres 22 d’abril la 26a edició del Festival Tradicionàrius celebravava l’acte de cloenda. I ho feu d’una manera ben especial: tot conmemorant els quinze anys dels terrassencs La Carrau.

Obrí la vetllada un seguici amb totes les colles de cultura popular de Gràcia, de la Plaça de la Vila al CAT, seguida del ball a càrrec del duet diatònic 21 Boutons. Pere Romaní i Marinette Bonnert presentaren el nou disc “Sur son 31” en un ball amb gran afluència de públic. La sala de l’Artesà s’omplia de xampanyes, cercles, xotis i valsets. A mitjanit, els de Terrassa tocaven els primers acords. I és que l’actual gira d’aniversari de La Carrau és interdisciplinar i molt especial: per celebrar les seves quinze primaveres han creat l’espectacle “Colles !!!”, convidant a les colles de cultura popular de les viles, ciutats i pobles que actúen a participar de la festa. La formació estrenava l’espectacle l’1 de juny a Baó, a Catalunya Nord, i ha modificat les peces del seu repertori per tal d’interaccionar plenament amb les colles participants. Amb cinc discs al mercat i quinze anys recorrent escenaris, la banda oferí cançons de tot la seva repertori, a part de les del seu darrer treball, “Cap, cor, fel” (2011). Així, el públic ballava amb emotivitat i energia peces emblemàtiques com “Tres i tres”, “Noguera i Garona”,  “Ratafia”, “Pilotes de goma” o “Golf”. Sortiren a ballar a la sala del CAT els bastoners, els gegants i els tabalers de la Vila de Gràcia. Un sol i una lluna, en Torradet i la Gresca,  dansaven al centre amb una rotllana del públic convertida en una tirallonga feta serpentina.

Una gran festa omplia el Tradicionàrius, i és que l’Artesà és molt més que música i ball: és tradició, és cultura, és poble: una cloenda ideal per homenatjar la riquesa d’un país amb fortes arrels. 

TEXT : Clàudia Viladrich

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: