Els Pets, el retorn des de l’àrea petita

Després de la baixa forçada per estrès del vocalista Lluís Gavaldà, Els Pets ja han començat la gira de presentació del nou disc, després de tres anys de silenci discogràfic. El passat divendres 25 d’octubre la sala Barts del Paral·lel barceloní celebrava els 35 anys d’El Periòdico, i els de Constantí foren els encarregats d’amenitzar la festa, amb el segon concert de gira.

La presentació del nou treball del la banda capdavantera de l’escena pop-rock catalana des dels inicis de l’anomenat boom del rock català, comptà amb els temes del nou àlbum, “L’àrea petita” (RGB Management, 2013), que, pruduït per Raúl Fernàndez “Refree”, sortí al mercat a principis de mes, així com amb un repàs dels èxits de tots els temps. L’àrea petita representa aquell espai on som nosaltres mateixos, on tot pren sentit i on no s’hi valen les màscares. I és en aquesta àrea on Els Pets ens ofereixen sonoritats tan pròpies com melancòliques, com amb “Fa un minut”, que ens transporta a melodies com “La colla”, també cantada al llarg de la nit, optimistes i fresques com el seu primer hit, “Bombolles”, que pot recordar al “Respira” de fa més d’una dècada, d’altres de roqueres com “Un tall de síndria” o “A preu fet”, a l’estil “XL”, un altre dels temes que feú ballar als assistents. La lletres quotidianes continuen esdevenint el fil conductor dels de Constantí, com a “Blue tack”. Com adverteixen Els Pets, amb L’Àrea petita el fan de sempre es pot sorprendre també amb alguns temes de sonoritats més allunyades als acords habituals de la banda, com a “Romanço”, amb un folk-fusió cantat a duet entre Joan Reig i Maria Rodés, o a “Reprenc el vol”.

Pets

Balades impressionants foren descobertes pel públic, com “Ja no ploro”, “Calaixos que no obriré” o “Me’n vaig”, cantada per en Gavaldà assegut a l’escenari al costat d’una nena del públic amb la samarreta de Fràgil i un somriure serè; un “Me’n vaig” que podria esdevenir el “Bona nit” de les noves generacions. Amb gairebé dues hores de concert, no hi faltaren des de temes dels treballs anteriors per fer ballar el públic, amb “La solució” o “Tres“, balades nostàlgiques com “Com anar al cel i tornar”, fins clàssics d’aquell “Calla i balla” com “S’ha acabat”, “La vida és bonica” i el mític “Bon dia”, que féu asseure i saltar a tots els assistents, des de pares acompanyats dels nens que ja comencen a corejar les cançons dels ídols dels progenitors, la generació que volta la trentena, pels quals les cançons d’Els Pets han esdevingut la banda sonora de la seva vida i, els més joves, una generació universitària que, davant la gran oferta musical catalana actual, han descobert Els Pets després de trenta anys a dalt dels escenaris.

 Pets2

TEXT : Clàudia Viladrich

FOTOGRAFIA: Elies Picanyol

 

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: