Goodbye Barcelona: música, escena i compromís

Des del mes de setembre, al Teatre del Raval de Barcelona, el públic pot gaudir de la versió catalana del musical anglès Goodbye Barcelona. Emmarcat a la guerra civil espanyola, centra l’atenció a la importància que van tenir els brigadistes internacionals a la lluita per la llibertat d’un poble amenaçat pel feixisme. L’obra es va estrenar el 2011 al Teatre Arcola de Londres, per a celebrar el 75è aniversari de la Guerra Civil espanyola i la creació de les Brigades Internacionals, amb molt d’èxit especialment entre el públic català que va assistir-hi.

Amb minuciositat històrica, l’obra pren com a fil conductor la història d’en Sami, un jove jueu de divuit anys que decideix deixar la seva Anglaterra natal per agafar el fusell i lluitar a favor dels republicans. En Sami, no només coneixerà la crueltat de la guerra, sinó que viurà la dolçor de l’amor, tant necessari en una època on viure el moment es feia precís i necessari.

L’obra fa commoure el públic, tant per la cruel realitat que retrata com pels intensos sentiments dels protagonistes. La música posa la guindeta a l’escena: Dani Campos al piano, Quico Pugés al violoncel, Miquel Biarnés a la bateria, i els actors a ple pulmó, sota la direcció musical de  Dani Campos i la supervisió musical, orquestració i arranjaments a càrrec de  Mark Smith, l’art dramàtic es fusiona amb la melodia i intensifica l’emoció de la trama.

Donat l’èxit de l’obra, aquesta es prorroga fins el proper 29 de desembre. En forma de drama i amb alguns tocs humorístics, les cançons són passionals, amb emblemes com el “No passaran” (també utlitzat pels Dr Calypso al seu tema “Brigadistes internacionals”), fragments de La Internacional o el discurs de la Passionària als brigadistes. L’autor de les peces musicals, Karl Lewkowicz, afirmà la importància d’estrenar el musical a la ciutat comptal al moment històric que vivim, on es fa palesa una clara voluntat del poble català d’esdevenir lliure i lluitar pels seus drets.

TEXT : Clàudia Viladrich

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: