BEGIN GAME: INICI DE GIRA DELS AMICS DE LES ARTS

Durant gairebé dues hores, els Amics de les Arts van presentar el seu nou disc, ” Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure ” el passat 9 de Maig , a l’Auditori Enric Granados, de Lleida.

Cal dir abans de començar a parlar del concert, que el fet de triar la capital del Segrià, per a iniciar la gira, no és casual, ja que a Lleida, va ser on van fer el seu primer concert, com a grup, i volien rememorar aquest fet, el segon motiu,era per a descentralitzar-se de Barcelona.

Dit això… Ara si! L´inici de la gira, va ser un èxit des del primer minut del concert, i encara que en alguns moments, es notava una mica de ” des- estreno”. per part del grup,(després d’haver estat quasi un any sense pujar als escenaris) però això no va ser impediment,  per a ficar-se al públic a la butxaca, des de la primera cançó a l’ultima.

La nit va estar marcada per alguns moments, podríem dir màgics, que de ben segur, marcaran un abans i un després ,  a la nova gira dels Amics de les Arts, i que quedaran gravats a ” la retina ” de tots els que van omplir de gom a gom, l’auditori de Lleida,

El primer va ser quan en la cançó ” Ja no ens passa” ( inclosa al nou disc) el públic va alçar uns gomets de colors,( aquesta acció havia estat organitzada pels membres d’un grup de fans de la banda, anomenats, Gomets verds)

l’altre moment històric, va ser quant, en la cançó ” Només d’entrar hi ha sempre el Dinosaure ” (cançó, que dona nom al disc) es va desplegar una pancarta, amb el dibuix, d’un dinosaure, ( Aquesta acció la van dur a terme, algunes de les bloguers del grup .

Durant el concert, es van anar combinant les cançons del nou, disc, amb temes, ja clàssics de la banda, com ” 4, 3,3″ I Jean Luc “.

Per tancar la nit, amb la cançó ” Preferiria no fer-ho  (treball del nou disc))

Però… El públic en volia mes!! I durant cinc minuts ,  no van parar  d’aplaudir i de fer càntics com ” No n’hi ha prou ” o ” Volem el tren ” referint-se a la cançó del Tren Transsiberià)

Tot apuntava, que, la nit ja s’havia, acabat, perquè fins i tot els tècnics ja començaven a recollir.

Però , l’insistència del public, va fer efecte, i la banda, va tornar a sortir a escena, tots visiblement emocionats, i  al·lucinats, per la bona rebuda d’aquella primera, nit de gira,

Tant és així que van haver, d’improvisar un dels seus hits , que feia temps que no interpretaven en directe. “l´Home que treballa fent de gos”

Tancant ara ja nit d’inici de gira. Una nit espectacular!

Cal dir que durant el concert, també hi va haver-hi lloc per als ja tradicionals monòlegs, als  que ens tenen acostumats, això va acabar de arrodonir la nit.

També explicar que. Aquest inici de gira, va estar marcat, per què fans de Barcelona, es van acostar cap a Lleida, en autocar, fet que va deixar sorprès al grup, i que entrevistes prèvies ja havien comentat, que els semblava sorprenent, el  fet que la gent es  desplaces desde Barcelona., fins a Lleida per a veure’ls

  TEXT : Mireia Guilera

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: