Nit èbria de música en clau d’Ebri Knight

ebriEl passat divendres 16 de gener, al Centre Artesà Tradicionàrius, dins del cicle Circuit Folk, la formació del Maresme de folk-rock Ebri Knight arribà amb un format ben diferent de l’habitual contundència elèctrica, amb un concert acústic tant enèrgic com melòdic, intimista i especial.

 Just fa dos anys, la banda presentava al CAT el seu segon disc,“La palla va cara”(2013). Ara, amb el tercer àlbum a punt de sortir del forn, feren vibrar al públic multigeneracional present a la sala. Ningú s’aixecà a saltar i ballar, però els cors ballaven amb un mesclat de temes dels seus dos treballs, rememorant aquelles “Tonades de fa temps” (2012), amb versions de cançons populars, com “Arrels” o “Conte Medieval “d’Esquirols, o un mix on hi tingué cabuda el nostrat Ball de Turcs i caballets de Patum. Molts dels temes, amb aire reivindicatiu, foren presentats amb discursos socials constructius, amb uns mitjans de comunicació que volen fer-nos creure que les estrelles són molt a prop, mentre l’islamofòbia és a primer plànol dels titulars. Ebri Kngiht ens recorden que el que passa a la tele és una farsa i la realitat és al carrer, en una terra on els que lluiten ho fan per amor.

 ebris Arnau Aymerich, David Delgado, Adrià Díaz, Albert Avilés, Toni Corrales i Víctor Launes, dedicaren també el concert a tots els avis i avies que van lluitar contra el feixisme el 36, amb “Tot enrere”,  i al germà poble palestí, amb la solidaritat com a arma a tots els racons del món com a bandera. Versions de cançons irlandeses com “I’m a robber” també embriagaren la sala de concerts de l’Artesà. Temes clars i compromesos i rebels, com la versió de la popular“Gata i el belitre”, “La Punta i el Ministre”, tonades amb gran força com “Després de sopar”, “Quan somrius”, “Sàvia i Rebel”, acords nostàlgics com “El camí cap a la lluna” i un clam a la pagesia amb “És temps de sega”, amb el públic amb el puny alçat, embriagaren el cor de la Vila de Gràcia.

La darrera cita de la gira acústica dels Ebris es clourà a Mataró, després d’estrenar-se al Circuit Folc, en aquesta 8a edició, duent la música d’arrel tradicional a les sales de concerts d’arreu del nostre petit país. Cercant les arrels a les melodies sorgides del poble, reinventen, on la Masovera i en Pere Gallerí van agafats de la mà, duent als escenaris una música que està a cavall entre la memòria i el projecte, perquè allò popular no pot deixar de ser enèrgic, la memòria fa gran un poble i Ebri Knight la reescriu sense pèls a la llengua, esdevenint una de les bandes revelació de l’actual panorama musical català. I amb ells, l’edició del Festival Folk Tradicionàrius 2015 ja dóna caliu als dies més freds de l’hivern, perquè allò que estimem ens empeny a lluitar.

ebriviolí

TEXT: Clàudia Viladrich

FOTO:Xavier Mercadé

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: