20 anys d acampada jove

1433343630photo_2015-06-03_16-42-44

El festival acampada jove, el festival político-musical organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya i l’Associació Cultural Acampada Jove,tindrà lloc el propers dies 16,17,18 de juliol un cop mes a Montblanc , enguany el festival celebra els seus 20 anys d historia i 7 en l’emplaçament actual , doncs cal recordar que abans havia estat a Arbúcies (1996 – 2004).i Sant Celoni (2005 – 2008).

Amb un gran cartell com ens tenen habituats ,aquest any passaran per l’escenari grups com La Raiz,La Pegatina,La Gossa Sorda, Aspencat.

Coincidint, també, amb el 20è aniversari de la mort d’Ovidi Montllor s’estrenarà un espectacle especial per l’Acampada d’homenatge al cantautor. Feliu Ventura amb Xerramequ i els Aborígens presentaran ‘Faré Vacances, una visita a Ovidi Montllor’. I si algú no podia faltar després de 20 edicions són Dr. Calypso, el grup que més edicions hi ha participat, i Brams, que ja van ser presents a la primera edició a Arbúcies l’any 1996.

L’Acampada Jove també comptarà amb els concerts d’Itaca Band, Els Catarres, Boikot, Zoo, Lax’nBusto, Strombers, Buhos, Xeic!, Auxili, Atupa, Alquadrat, Doctor Prats, Hora de Joglar i Smoking Souls.

Tots els grups que ja han passat pel festival en aquests 20 anys I han deixat un gran record en els milers d’assistents .
El plat fort per això serà l’homenatge que el festival retrà a el grup Valencià Al Tall., que van tocar a la primera Acampada Jove l’any 1996 i van deixar els escenaris l’any 2013 després de quasi 40 anys portant poble a poble la música tradicional, rebran de l’organització un premi a la trajectòria i al compromís, i seran presents a l’acte dels 20 anys de l’Acampada Jove que tindrà lloc a l’església de Sant Francesc dissabte dia 18 al migdia.

Però com si no fos prou amb el gran cartell que ens obsequien en aquest vintè aniversari l’organització ha anunciat un dinar popular que se celebrarà el dissabte 18 amb totes les persones que han fet possible el festival durant aquests vint anys: organització, músics i assistents. També podrem gaudir d´una exposició que recollirà els millors moments de l’Acampada Jove, les millors vivències del públic i un repàs històric pels vint anys del festival.

Amb la gran afluència de public que és reb cada any i coincidint amb el vintè aniversari a pocs adies abans d’obrir portes el festival va decidir l’obertura d’una nova zona d’acampada, ja que havien exhaurit totalment les entrades amb dret a acampar. Per tant aquest any comptaran amb 4 zones una més que l´edició anterior .

Amb 20 anys d’història musical a les espatlles , centenars de grups, milers de voluntaris , i assistents , l´acampada jove s ha reivindicat com el festival per excel·lència dels països catalans i esperem que hagin deixat i deixin en el futur un munt de vivències i histories per recordar , llarga vida a la música i a L´acampada Jove , per 20 anys més de música .

TEXT: Meritxell Luque 

Anuncis

About rockdema

Diari de música en català. Mostra totes les entrades de rockdema

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: